Aşa cum se obişnuieşte an de an, Ziua Europei a fost sărbătorită într-un cadru festiv la Școala Gimnazială „Jean Bart” din Suceava. Elevii școlii  au prezentat informații despre state europene, despre costume, dansuri și cântece tradiționale. 

Miercuri, s-a marcat Ziua Europei, printr-un spectacol în care elevii au prezentat istoria şi cultura ţărilor europene. Fiecare clasă a reprezentat, prin costume, dansuri şi cântece, state din Europa. Fiecare clasă, după o tragere la sorţi, a reprezentat, printr-un mod cât mai inedit o ţară din Europa, arătând tradiţiile şi cultura acesteia în câteva minute. Pe lângă scopul informativ, evenimentul a oferit copiilor şi şansa de a petrece timpul util şi distractiv.

            Manifestarea a debutat cu un eveniment festiv organizat în curtea şcolii, cu prezentarea informațiilor menționate anterior, continuând cu un concurs de cultură generală atractiv, apreciat de toți cei din „afara jocului“. În final, toți elevii au fost premiați.

 EUROPA, LA MULTI ANI!

În cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC), Școala Gimnazială „Jean Bart” Suceava derulează, în anul școlar 2017-2018, proiectul educațional „Bucuria dăruirii naște bucurie”.

            Conform planului anual de acțiune, în luna martie s-au derulat acțiuni comunitare către trei unități beneficiare: Căminul de bătrâni „Sf. Ioan” Suceava, Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Mitocu Dragomirnei și Centrul de Plasament „Speranța” Suceava.

            Acțiunile social – caritabile și activitățile cultural – artistice au fost coordonate de către doamna profesor Ceornodolea Gabriela, fiind intitulate sugestiv  „Îngeri în primăvară, daruri de lumină”, respectiv „Primăvară în suflete de copil”.

            Acţiunile şi programele comunitare, ca activităţi voluntare, reprezintă o oportunitate de învăţare valoroasă, care nu vine prin studierea cărţilor, ci prin implicarea activă şi personală în procesul de învăţare. Astfel, 84 dintre elevii școlii alături de 18 părinți și 15 cadre didactice au organizat un Târg de Florii, având ca scop adunarea de fonduri. Banii strânși au fost redirecționați către achiziționarea de produse destinate igienei personale, haine, încălțăminte, produse de curățenie și dulciuri

            Așadar, aceste activități de voluntariat vor sădi în conștiința noii generații devotamentul. față de categoriile sociale defavorizate, vor crește gradul de integrare socială a acestora și vor permite elevilor să devină cetăţeni informaţi şi solidari.

            Mulțumim pentru implicarea, cunoștințele și deschiderea tuturor persoanelor care au organizat aceste evenimente sub umbrela SNAC și care au văzut în acest eveniment oportunitatea de a promova incluziunea socială, implicarea persoanelor cu nevoi speciale în activități  creative și încurajarea voluntariatului.

     

Mugur de primăvară și creație la Târgul de Florii

Pe coordonate de primăvară, a venit și timp frumos. Timp de creație și de bucurie. Timp pentru a țese primăvara, la Florii.

La Școala Gimnazială Jean Bart Suceava, stropul de primăvară a deschis drum pentru creație. Febra pregătirilor i-a cuprins toți elevii  școlii, de la mugurașii de pregătitoare și până la adolescenții cu lumina în privire. A venit primăvara și vin Floriile. Se apropie Paștele și toată făptura primește schimbarea.

Mare târg, mare! 29 martie 2018!

Felicitări și coșuri cu ouă decorate de mâini pricepute, culoare în crenguțe de măr, de zici că a înflorit emoționat și îmbujorat de căldura din sufletul copiilor, iepurași, pui, flori de hârtie care au prins „viață” prin răsuciri migăloase și tăieturi fine, cusături punct cu punct, toate au conturat și prins creația în fantezii de primăvară.

Bucuria muncii „plătite”, cumpărători pretențioși, încercări timide sau îndrăznețe de a rezista pe „piață”, prețuri pentru obiecte, obiecte prețuite, alegeri, calitate.

Forfota cea mai mare a fost la prăjituri. Diversitate și pentru toate gusturile. Aluat fraged și mare poftă.

Întreaga activitate a fost un regal de culoare și de artă. Bucuria muncii și neprețuite clipe de trăire.

Obiectele au fost vândute și din fondurile strânse s-au cumpărat produse diverse pentru a ajuta cămine de bătrâni sau centre de zi pentru copii, mai bine-zis, din rezultatele muncii am născut bucuria dăruirii.

Consilier educativ, prof. Ilciuc Lăcrămioara

 

 Francophonie-chant et poésie

De Ziua Internaţională a Francofoniei, elevii din clasele V-VIII ai Şcolii Gimnaziale « Jean Bart » Suceava, coordonaţi de doamna profesor de limba franceză Carmen Ignat, au prezentat spectacolul intitulat Francophonie-chant et poésie (Francofonie, cânt şi poezie).

Activitatea a debutat cu audiţia imnului Franţei, La Marseillaise, după care elevele Martha Petruc şi Luiza Gabor din clasa a VII-a A au prezentat publicului semnificaţia şi importanţa Zilei Francofoniei. Elevii din clasele V-VII şi-au încercat talentele în muzică şi recitare în limba franceză : astfel, elevii au reînviat, prin scenete muzicale, cântece tradiţionale din folclorul copiilor, interpretând cu entuziasm rolurile distribuite. Cei iubitori de poezie au recitat versuri despre francofonie sau despre Franţa, precum şi poezii dialogate despre limba franceză.

În partea a doua, elevi din  clasele VI – VII şi-au verificat cunoştinţele printr-un concurs pe tema Francofoniei.

La final, doamna director, prof. Gabriela Alionte, a felicitat elevii pentru preocupările şcolare şi extraşcolare de a învăţa limba franceză, dar şi pentru efortul lor de a promova, prin această activitate, valorile ce fac din Franţa artizanul Europei moderne : diversitatea lingvistică şi culturală, drepturile omului, libertatea de expresie.

coordonator, prof. Ignat Marinela Carmen

   

  

 

Proiectul educativ „Cine ești tu, domnule PI? – ed. I” – 17 martie 2018

Secțiunea: „Math-ACTIV” – Concurs interdisciplinar de matematică și științe

 clasele III-IV                                          Clasele V-VI                       Clasele VII-VIII 

 

 

 

 

 

 

 

Cine esti tu, domnule Pi?

I N V I T A Ț I E

 Școala Gimnazială ”Jean Bart”, loc.Suceava – jud. Suceava vă invită să participați la prima ediție a proiectului educativ ”Cine ești tu, domnule PI?”, care va avea loc în data de 17 martie 2018, la Școala Gimnazială ”Jean Bart”, loc.Suceava – jud. Suceava. Titlul proiectului a fost ales ca o modalitate de celebrarea a numărului PI, la nivelul unității școlare.

Activitățile propuse în proiect vizează activități de tip nonformal care să asigure crearea cadrului de valorizare a interdisciplinarității din cadrul ariei curriculare Matematică și Științe și vor fi destinate atât elevilor școlii noastre cât și a școlilor participante la proiect. Etapa I va fi una locală, urmând ca în anii școlari următori amploarea proiectului să fie extinsă la nivel județean, interjudețean, regional.

Competiţia va fi concepută cu scopul de a le insufla elevilor pasiunea pentru disciplinele din aria curriculară „Matematică şi Ştiinţe”, de a le stimula creativitatea şi a-i motiva pentru studiul aplicativ al acestora. Astfel, ca element distinctiv, se va remarca organizarea probelor în care se pun în evidenţă itemi interdisciplinari şi transdisciplinari.

Concursul se adresează elevilor din ciclul primar, gimnazial din unităţi şcolare din județ.

Proiectul, aflat deocamdată la nivel local cu avizul ISJ Suceava, are ca scop stimularea creativității elevilor și dezvoltarea gândirii științifice prin atragerea acestora în acțiuni/activități nonformale interdisciplinare în vederea creşterii calităţii educaţiei şi dezvoltării relaţiilor de comunicare şi cooperare.

Activitățile proiectului se doresc a fi cadrul de manifestare a unui valoros schimb de experienţă privind valorificarea prin activități nonformale a cunoștințelor elevilor din ciclul primar și gimnazial ai învățământului preuniversitar, în domeniul științelor.

Proiectul are ca activități:

1) Concursul interdisciplinar de matematică și științe ”Math-ACTIV”;

2) Sesiunea de referate și comunicări științifice pentru elevi ”Itinerare științifice”;

3) Concursul de postere și afișe ”Curcubeul științelor”.

Informații despre proiect puteți afla de pe pagina web http://scoalajeanbart.info/ a școlii sau pagina de

Facebook  https://www.facebook.com/domnul.pi.1

 

15 decembrie 2017 – Cercul pedagogic al coordonatorilor de proiecte și programe educative școlare și extrașcolare – bucurie, muncă și rezultate

Mai multe informații la: 

Inteligența emoțională VI

 

  

  

       

La mulţi ani, România!”

Preșcolarii de la  G.P.N. „Neghiniţă” – structură a Şcolii Gimnaziale „Jean Bart”, coordonați de  educatoarele  Hanu Tudoriţa, Jacotă Violeta, Bălănică Iustina au desfășurat miercuri, 29 noiembrie  2017 activitatea „La mulți ani, România!”

Scopurile  activității au fost: cunoaşterea semnificaţiei zilei de 1 Decembrie şi a manifestărilor prilejuite de această zi importantă, valorificarea conţinutului legendei drapelului, educarea spiritului patriotic ;

Descrierea activităţii:

Au fost actualizate cunoştinţele referitoare la denumirea ţării şi însemnele naţionale. Copiii au descris culorile şi semnificaţia drapelului naţional, apoi au ascultat „Legenda steagului românesc” . Despre  originea steagului s-au găsit multe legende, dar povestea celor trei surori şi a tatălui lor erou este cea mai aproape de sufletul copiilor. S-au evidenţiat sacrificiul suprem şi dragostea de ţară din partea tatălui, precum şi dovada de recunoştinţă a urmaşilor.

Copiii au urmărit apoi un film despre Unirea de la Alba Iulia şi un fragment din parada militară organizată în fiecare an în capitală.

Organizați pe grupe, unii au pictat, alţii au confecționat steguleţe tricolore. Cu acestea copiii au defilat scandând „Ura, România!”.

Modalităţi de evaluare: fotografii, panou cu imagini din timpul activităţii

     

Suceava Antibullying Networking

Activitatea nr. 2: Pași în soluționarea conflictelor

CINCI PAŞI PENTRU A DEPĂŞI UN CONFLICT

Elevii clasei a V-a de la Școala Gimnazială ”Jean Bart” Suceava au derulat, marți 29 noiembrie 2017, a doua activitate din cadrul proiectului Suceava Antibullying Networking. Dezbaterea pe tema strategiilor pentru o clasă fără bullying, moderată de prof. Ceornodolea Gabriela și prof. Alionte Gabriela, a pornit de la premisa că ”Copiii pot învăța să rezolve corect conflictele”. Fie că este vorba despre un conflict cu un coleg, cu părinții sau de un conflict de interese, mereu va fi neplăcut să treci prin așa ceva. Totuși, pentru a deveni un individ adaptat social, responsabil și capabil să rezolve probleme de toate felurile, copilul are nevoie să știe cum să se poarte în situațiile conflictuale.

Activitatea nr. 1: Bullying-ul între mit și realitate

Elevii și părinții clasei a V-a de la Școala Gimnazială ”Jean Bart” Suceava au derulat, vineri 24 noiembrie 2017, prima activitate din cadrul proiectului Suceava Antibullying Networking. Activitatea, moderată de prof. Ceornodolea Gabriela și prof. Alionte Gabriela, s-a dorit a fi un cadru de discuție pe tema bulllying-ului în mediul școlar și a vizat următoarele aspecte:

– Ce este Bullying-ul?

– Cine este implicat în bullying?

– Școala ca mediu sigur și pozitiv de învățare

– Ce este de făcut?

– Ce spun statisticile?

– 18 mituri și realități despre bullying

Semaforul (resimțirea nivelului bullying-ului la nivelul clasei/școlii)

   

Activitatea nr. 1: FREE REFUZ, STOP ABUZ!

2o de elevi  și 7 părinți părinți ai elevilor clasei a III-a A de la Școala Gimnazială ”Jean Bart” Suceava au derulat, marți,  21 noiembrie 2017,  prima activitate din cadrul proiectului Suceava Antibullying Networking.

Activitatea, coordonată de prof.  Ilciuc Lăcrămioara s-a dorit a fi context de dezbatere  pe tema bulllying-ului în mediul școlar.

S-a urmărit  informarea  elevilor privind

– Bullying-ul? CE este? CUM?

– Efectele asupra activității școlare

– Cine este implicat în bullying?

– Ce se poate face pentru stoparea abuzului de orice fel ?

STOP ABUZ, FREE REFUZ!

Elevii și părinții au lucrat individual găsind modalități de a face față abuzului de orice fel.

S-a explicat ce e acela abuz, s-au reactualizat drepturile copilului și ale omului, în general. Am accentuat faptul că și adulți, și copii suntem liberi și trebuie să folosim libertatea de a sune NU. Un NU care poate fi salvator.

Săptămâna Educației Globale , 18-26 noiembrie 2017

„LUMEA MEA DEPINDE DE NOI”

 

  

      

 

Pași prin Școala altfel

E timp pentru Școala altfel 23-27 octombrie 2017.

Un altfel de timp. Un timp al febrei și al muncii. Am ales ca activitățile să se desfășoare în această perioadă a exploziei de culoare și a emoției unui miez de anotimp – toamna. Al nostru timp… la Școala Gimnazială „Jean Bart”.

Măsurată cu barometru și termometru, privită prin telescopul bucuriei, Școala altfel iese din timp și spațiu și își numără popasurile creației, ale muncii și relaxării, ale bucuriei și ale timpului pentru noi.

Popas 1, maxim la barometru, fierbinte la termometru, culoare și emoție la telescop. Activități variate cu parteneri de la Salvați Copiii, cu implicare și voluntari conduși de doamna lor de suflet, Lena Ailincă. Ateliere pe drepturile copilului, pe educație emoțională, ora de net, antitrafic de persoane. Elevii de gimnaziu și o clasă a III-a au participat, prin rotație, la ateliere.

Câteva zeci de elevi au fost conduși de voluntari și specialiști prin lumea emoțiilor, au înțeles ce este o emoție, științific și practic, au împărtășit experiențe și au punctat în dezvoltarea lor personală. Plus de emoție, plus de cunoaștere, creștere. A fost creat și un concept nou, „fabricat” de un elev de clasa a III – reciclarea emoțiilor”. Pentru cei mai mici, e mai ușor sau nu  să se treacă de la așa-zisele emoții negative la cele pozitive și atunci au … inventat reciclarea emoțiilor.

La drepturi a fost cu … drepturi. Dreptul la timp liber, dreptul la opinie, dreptul la viață, dreptul la joacă și multe alte drepturi. Activitatea a fost prilej pentru elevi de a le înțelege și conștientiza, de a afla cum trebuie să fie respectate și  cui să ceară asistență dacă le sunt încălcate.

La Ora de Net a fost net câștig pentru elevi deoarece au învățat despre siguranța pe Internet, despre viruși,  pericole ale petrecerii necontrolate a timpului pe rețelelor de socializare, despre utilizarea rațională a multiplelor resurse oferite de noile tehnologii.

La atelierele pe tema antitraficului de persoane elevilor li s-a explicat ce e bulling-ul, cum pot face față, care este profilul traficantului. Li s-au oferit sfaturi și soluții  pentru a putea preveni, rezista în situații nedorite.

Elevii clasei a VII-a au fost prezenți la televiziune. Au văzut studiourile, echipamentele, au aflat despre meseria de prezentator TV, despre avantajele și volumul de muncă, au încercat chiar, scaunul prezentatorului. Au emis idei, au făcut planuri de viitor.

Așadar, presiune, bucurie, bărci cu vânt lin și ancorare pe țărm sigur – cel al școlii care pregătește pentru viață.

Popas 2

Presiune mare, temperatura sănătății, carnetul alimentației sănătoase și popas al creației. Cei mici au lucrat la borcanele de murături, cei mari s-au întrecut în crearea costumelor potrivit tematicii. S-au născut personaje s-au scris povești, s-au învățat lucruri noi despre alimente și consum rațional, despre pericole ale vârstei și boli grave cauzate de alimentația nesănătoasă.

A fost parada costumelor, s-a gătit în direct, am petrecut și ne-am relaxat. Am punctat la creativitate și la promisiunea de a crește sănătoși.

Elevii de gimnaziu au participat la activități din cadrul campaniei „Aripi frânte”. Alți parteneri, trafic, viață și siguranță. Reprezentanți ai I.P.J. Suceava Cms. Epureanu Ionuț și Asc. Buzuleac-Vezeteu Simona-Ionela au făcut cunoscute aspecte despre prevenirea violentei intrafamiliale, protecție împotriva agresorilor. O altă activitate, parte a campaniei „Hoții sunt creativi, fii preventiv!”, cu jocuri de rol și momente de informare pentru prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului a fost interesantă pentru elevi. Au fost distribuite diverse materiale. În cadrul campaniei „Școli în siguranță” elevii au fost informați și li s-a atras atenția asupra a ceea ce înseamnă răspunderea penală a minorilor, delincvența juvenilă.

Mulțumim și celorlalți parteneri care au făcut ca activitățile să prindă viață: Asociația de ajutorare a copiilor și tinerilor dotați, talentați și din sistemul de protecție a copilului aflat în dificultate ”EUROACTIV” Suceava, reprezentată prin prof. Mihai Greciuc, Asociația  „Alecs Group” reprezentată de d-nul Constantin Alecsa, Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava, Compartimentul de prevenire și combatere a criminalității, reprezentat de plutonier adjutant Boroianu Gabriel, Centrul de prevenire, evaluare și consiliere antidrog Suceava, reprezentat de Motoveleț Elena, inspector de specialitate în administrația publică.

Popas 3

Natură, culoare, aer curat, echipă mare, excursie, curaj și voie bună. Am călătorit pe drumuri de munte, am străbătut cu Mocănița cărări în spectacolul toamnei, am bătut palma reușitei (la Palma, desigur) și am punctat în parteneriatul cu natura și noi altfel.

Popas 4

La bibliotecă, în cadrul proiectului „Iubind cărțile, ofer o carte” s-a desfășurat o activitate artistică susținută de elevi din clasele a III-a. La spectacol au participat elevii școlii, care au donat bibliotecii câte o carte – „biletul” de intrare la spectacol.

Școala altfel s-a încheiat cu un ultim popas: Eco – ABC –ul naturii – activitate teoretică și practică despre natură și pentru natură. La activitatea practică elevii au lucrat copăcei, în cadrul campaniei „Mobilizatron” inițiate de Auchan. Pasionații de natură au căutat informații, au dezbătut idei, au alcătuit alfabetul naturii.

Așadar, Școala altfel a fost … altfel.

(Prof. Ilciuc Lăcrămioara, Școala Gimnazială „Jean Bart” )

 

PROIECTUL EDUCAȚIONAL „LET `S DO IT, SUCEAVA!”

LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ „JEAN BART”

Spectacol de culoare, implicare maximă, sâmbătă dimineață, Școala Gimnazială „Jean Bart” Suceava, 47 de elevi, traseu de pădure, ECOLOGIZARE, misiune împlinită, pădure salvată.

Acestea au fost coordonatele acțiunii desfășurate în data de 21 octombrie 2017,  în cadrul proiectului „Let`s do it, SUCEAVA!”, la Școala Gimnazială „Jean Bart”coordonator, prof. Ceornodolea Gabriela.

A fost timp pentru noi și am ales implicarea.

Vezi mai multe pe:

https://educatiafnonf.wordpress.com/2017/10/23/lets-do-it-romania-o-noua-editie/

 

 

  

ZIUA EDUCAȚIEI 2017

EDUCAT SUNT UN OM LIBER

 Educația schimbă, modelează și înnobilează. E ca un curcubeu. Transformă în bine și aduce evoluție. Un om educat conștientizează importanța relației interumane bazate pe înțelegere și acceptare și mai puțin pe violență.

Școala este creuzetul educației unde minte și suflet de elev sunt catalizate de minte și suflet de profesor, totul la temperatura timpului și a vremurilor, la presiunea iubirii și a respectului reciproc. Căci unde educație nu e, nimic nu e! Iar educați suntem oameni liberi și puternici.

Acesta a fost motto-ul activităților  dedicate Zilei Educației și titlul proiectului educațional derulat la Școala Gimnazială „Jean Bart” Suceava. Câteva din activitățile care au prins viață și au strâns în ele fiorul muncii de dascăl, de apostol al lucrului cu minte și suflet de copil au construit această zi a EDUCAȚIEI.

Mesaje cu gânduri mari pentru dascăli scrise de mâini micuțe s-au așternut pe foile albe. Toate au fost încărcate de emoție. Unul din mesaje a surprins un gând mare al unui copil de doar 8 ani: „Îmi place meseria de învățătoare fiindcă înseamnă MUNCĂ. Altul a văzut efortul din această meserie. Mulți și-au declarat față de profesori respectul pentru că aceștia îi ajută să crească.

Și nu puteam să nu ne oprim pașii într-o bibliotecă în această zi a EDUCAȚIEI. Și nu orice bibliotecă. Am fost la Universitate. Elevii claselor  a III-a și a V-a au fost fascinați de lumea cărților. Au atins și răsfoit ziare și reviste foarte vechi, au descoperit articole despre Mihai Eminescu și s-au întrecut la ghicitori. Au citit pe nerăsuflate articole, fragmente de carte, au văzut arhiva. Au împărtășit cu doamna bibliotecară gânduri despre cărțile citite. Acestea au fost văzute de către copii ca „niște personaje deștepte” care le-au dezvăluit din tainele lor. Evident, doamna cu suflet mare – bibliotecara – a primit „poruncă” să aibă grijă de această lume a cuvintelor care se țes în cărți.

Vizita la Muzeul de Științele Naturii a fost și ea mult agreată de elevi, după periplul prin lumea cărților. Dorința de a afla, de a descoperi spectacolul vieții, de a obține răspunsuri la mii de întrebări le-a fost satisfăcută. Și tot despre educație a fost vorba. Educația pentru frumos, pentru viață. La Muzeul de Istorie a fost impresionant pentru copii. Chiar dacă au mai fost unii dintre ei, cu alte ocazii, azi, de Ziua Educației, istoria a avut iar fior. Trecute vieți, personalități, locuri și nume, dragoste de țară în fața lui Ștefan cel Mare. Tot FRUMOS, tot EDUCAȚIE și mai ales, LIBERTATE.

            Și imaginile create de elevi, posterele și minirecitalurile claselor 0-VIII au conturat și au punctat caleidoscopic cum se vede educația azi, prin ochi de copil. Prin ochi de copil care crește educat, la presiunea iubirii și a respectului, la temperatura timpului și a vremurilor, conectat la MUNCĂ. Educația crește oameni liberi. La ceas de toamnă și culoare, Ziua Educației a fost prinsă într-o filă de jurnal. Prof. Lăcrămioara Ilciuc, Școala Gimnazială „Jean Bart” Suceava

             

articol Școala de vară JEAN BART 2017

 

 

 

Profesori voluntari la Școala de vară 2017 (15 ore de voluntariat/săptămână)

Director, prof. Alionte Gabriela

prof. Ceornodolea Gabriela

prof. Ilciuc Lăcrămioara

prof. Țecu Rodica

pof. Ignat Carmen-Marinela

prof. Nicorici Rodica

prof. Grosu Larisa

prof. Daniliuc Gabriela

prof. Holotă Maria

 

       

        

 

 

ȘCOALA DE VARĂ LA … ȘOTRON 2017 – 10 ACTIVITĂȚI DE NOTA 10

Scoala de vara_17_rezultate

Festivalul Concurs Național „CUNUNA PETROLULUI” 2017

Premiul al III-lea: STAN MILENA, prof. coordonator ILCIUC LĂCRĂMIOARA

Premiul al II-lea: LUNCARIU CIPRIAN, prof. coordonator ILCIUC LĂCRĂMIOARA

Festivalul Național „Cocoșul de Hurez” 2017

Locul I: ANDREICA GABRIELA, GHERASIM DARIA-ANDREEA, prof. coordonator: ILCIUC LĂCRĂMIOARA

 

Târgul ofertelor educaționale la Iulius Mall

12 mai 2017

Elevii clasei a VIII-a de la Școala Gimnazială ”Jean Bart” Suceava s-au alăturat Manifestării anuale a  Târgului Ofertelor Educaționale. Evenimentul se află la ediția a XVIII-a, fiind organizat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Suceava.

Participarea elevilor, părinților, cadrelor didactice, consilierilor școlari la Târgul ofertelor educaționale a fost mai numeroasă ca oricând, tinerii fiind dornici să-și formeze o imagine cât mai clară asupra tuturor ofertelor educaționale din județ. Fiecare liceu/colegiu și-a organizat standul astfel încât să îl reprezinte cât mai bine, elevii din cadrul fiecărei unități de învățământ au pus în valoare premiile obținute, invențiile și ce au învățat la cursuri, au împărțit broșuri și au rulat filme de prezentare.

Mulți dintre cei prezenți la târg s-au arătat dezorientați, confuzi și poate puțin copleșiți de responsabilitatea deciziei pe care urmează să o ia în următoarea perioadă de timp în ceea ce privește cariera, aceasta fiind o chestiune care nu trebuie lăsată la voia întâmplării. Elevii de clasa a VIII-a au adunat pliante de la toate standurile, au purtat discuții cu reprezentanți ai liceelor, au urmărit clipuri de prezentare, pentru ca în luna iulie să facă alegerea cea mai bună în ceea ce privește următorii patru ani de studii.

Pentru mai multe informații accesați:

 http://www.ziare.com/suceava/articole/targul+ofertelor+educationale

articol viena

În data de 28 APRILIE 2017, O DELEGAȚIE DE PROFESORI A PARTICIPAT ȘI EXPUS LUCRĂRI ALE ELEVILOR ȘCOLII LA O EXPOZIȚIE DE CUSĂTURI, LA INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN DIN VIENA

 

 

 

 

 

  

 

Excursie tematică ,,Știință și interactivitate în târgul Ieșilor”

Data: 21 aprilie 2017

Destinaţia: Suceava – Iași – Ruginoasa – Codrii Pașcanilor – Suceava

Grup țintă: 19 elevi din clasele a VIII-a A și  a VI-a A

Scopul călătoriei: Oferirea de alternative pentru petrecerea timpului alături de colegi, explorând principii, legi și fenomene din fizică, chimie și biologie într-o manieră interactivă și distractivă, în cadrul celor două expoziții organizate de Complexul muzeal Palatul Culturii Iași (Expoziția de știință interactivă “Laborator”, „Maşinăriile lui Leonardo da Vinci”).

Organizatori: prof. Ceornodolea Gabriela, prof. Alionte Gabriela, prof. Ilciuc Lăcrămioara

PROIECT EDUCAȚIONAL: „CINE EȘTI TU, DOMNULE PI?”

Motto:

„Matematica este limba cu care Dumnezeu a scris universul.(Galileo Galilei)

 20170314_111630 20170314_121627

20170310_085611 20170314_111648 20170314_113715 20170314_114319

Aplicant: Școala Gimnazială ”Jean Bart” Suceava

Tip proiect: Proiect educațional local

Tipul de educație în care se încadrează proiectul: Educaţie pentru valori

Domeniul în care se încadrează proiectul: interdisciplinar

Titlul proiectului: ”Cine ești tu, domnule PI?”

Grup ţintă:

  • 80 elevi ai claselor: Pregătitoare A, a II-a A, a IV-a A, a VI-a, a VIII-a ai Școlii Gimnaziale ”Jean Bart” Suceava

Coordonator proiect: prof. Ceornodolea Gabriela

Echipa de proiect/implementare: director, prof. Alionte Gabriela, prof. Ceornodolea Gabriela, prof. Ilciuc Lăcrămioara, prof. Tecu Rodica, prof. Zenoveiov Ana-Marina

Colaboratori: Comitetele de părinți ale claselor implicate: Pregătitoare A, a  II-a A, a IV-a, a VI-a, a VIII-a, Consiliul Elevilor

Perioada de desfăşurare: 6 martie 2017 – 19 martie 2017

Argument:

Proiectul ”Cine ești tu, domnule PI?”se înscrie în seria de activități ce au loc în întreaga lume, activități dedicate Zilei Mondiale a Numărului Pi, care este marcată pe 14 martie (14 martie de la 3,14 care în sistemul american de marcare a timpului se scrie 3/14). Este un pretext pentru elevii și profesorii din întreaga lume de a se întâlni pentru a comunica, pentru a face schimb de idei matematice, pentru a se bucura de valoroasa moștenire pe care acest număr ne-o oferă. Combinată cu ziua de naștere a geniului matematicii și fizicii, Albert Einstein, în întreaga lume, mai cu seamă în cercurile științifice americane, ziua este sărbătorită printr-o serie de evenimente: conferințe, concursuri, prezentări, referate.

Elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială ”Jean Bart” Suceava se alătură inițiativei de celebrare a enigmaticului număr derulând activități de tip nonformal, în context interdisciplinar.

20 ianuarie – 4 februarie – Proiect educațional „IMPREUNĂ PENTRU PACE ȘI NONVIOLENȚĂ”

Coordonatori: prof. Ceornodolea Gabriela și prof. Ilciuc Lăcrămioara

foto Tecujpg (1) Clasa pregătitoare A

pace 1 pace 2 Clasa a II-a A

pace 3 pace 4

ȘCOALA DE VARĂ 2016

scoala-de-vara_tabel_16_evaluare

https://educatiafnonf.wordpress.com/2016/09/02/scoala-de-vara-la-sotron/

 

 1 MARTIE 2016 – participare la CONCURSUL JUDEȚEAN „CĂLĂTORI ÎN LUMEA LUI CREANGĂ”

creanga carefour creanga cl II creanga preg B creanga V VII

 

IMG_1988 IMG_2015 IMG_2018 IMG_2063 IMG_2091 IMG_2098

 

15 ianuarie 2016 – „ZIUA CULTURII NAȚIONALE”

PROIECT  EDUCAȚIONAL „UN NUME – EMINESCU”

IMG-20160306-WA0055 IMG-20160306-WA0056 IMG-20160306-WA0053 IMG-20160306-WA0052 IMG-20160306-WA0051 IMG-20160306-WA0050 IMG-20160306-WA0047 IMG-20160306-WA0046 IMG-20160306-WA0045 IMG-20160306-WA0044 IMG-20160306-WA0043 IMG-20160306-WA0042 IMG-20160306-WA0040 IMG-20160306-WA0039IMG-20160306-WA0022IMG-20160306-WA0018IMG-20160306-WA0016DSC_0352IMG-20160306-WA0031DSC_0349

25 NOIEMBRIE 2015 – ZIUA PORȚILOR DESCHISE

ZIUA PORȚILOR DESCHISE

16-22 NOIEMBRIE – SĂPTĂMÂNA EDUCAȚIEI GLOBALE

Proiectul „ȘCOALA – CASTELUL EGALITĂȚII”

EG EG 2DSC_0340 DSC_0345 DSC_0353 DSC_0357

18 OCTOMBRIE 2015 – ZIUA EUROPEANĂ ÎMPOTRIVA TRAFICULUI DE PERSOANE

Proiectul „NU EȘTI DE VÂNZARE – ALEGE LIBERTATEA”

2015-10-19 11.22.19 2015-10-19 11.27.38

5 OCTOMBRIE 2015ZIUA EDUCAȚIEI

2015-10-05 11.17.34 2015-10-19 11.23.17

 

 26 septembrie 2015 – ZIUA EUROPEANĂ A LIMBILOR

1 limbi 2 limbi 3 limbi 4 limbi

23 IUNIE – 31 AUGUST 2015 – ȘCOALA DE VARĂ 

xerox_AutoCollage_11_Images

18 IUNIE 2015 – FINAL DE AN ȘCOLAR

PROGRAMUL EVENIMENTELOR:

  1. „Cântă cucu`” – melodie cu acompaniament instrumental: Balan Sebastian, clasa a III-a A, prof. Țecu Rodica
  1. „Times of our lives” – clasa a IV-a A, prof. Mușat Claudia
  1. „O rețetă cu bucluc” – dramatizare: Ungureanu Răzvan, clasa a II-a, prof. Popovici Alina
  2. „Ecou” – Iroaie Adina, prof. Popovici Alina
  1. Scurt montaj „Rămas bun, Abecedar!” – clasa I A, prof. Murișanu Rodica
  1. Dans modern – clasa a IV-a A, prof. Huianu Adriana, înv. Achiței Mircea
  1. „Brașoveanca” – clasa pregătitoare A, prof. Ilciuc Lăcrămioara

2 15 19 21

16 mai 2015

Un grup de elevi ai Școlii Gimnaziale „Jean Bart” a participat la concursul „ECOTURISM ÎN CETATEA SUCEVEI”. Elevii au fost însoțiți de profesorul de geografie, directorul școlii, Bilius Vasile. Ei au obținut rezultate frumoase care oglindesc nivelul de pregătire și munca depusă! Felicitări tuturor participanților!

Diplomă de excelențăGULEI ANDREEA-MARIA, CIORNEI GEORGIANA-VALENTINA ȘI PĂDURARIU LIDIA

Premiul I – TROFIN NATANAEL

Premiul al II-lea – HREBENCIUC CLAUDIU

Premiul al III-lea – BARDAN DENISA

bilius 2 bilius foto 1

13 mai 2015

70 de elevi de la Școala Gimnazială „Jean Bart” au participat la MARȘUL ANTIVIOLENȚĂ,  ANTIDROG, ANTITUTUN ȘI DE PREVENIRE A ACCIDENTELOR RUTIERE ÎN CADRUL ACȚIUNII „FII CONȘTIENT, NU DEPENDENT”

Ați fost importanți astăzi! Felicitări pentru implicare! Sunteți importanți și voluntariatul vă stă bine! Mulțumim și părinților pentru ajutorul acordat în confecționarea stegulețelor și banderolelor!

voluntariat

marș antiviolență – video

 

DSC_2157 DSC_2158 DSC_2159 DSC_2160 DSC_2161 DSC_2162 DSC_2163 DSC_2164 DSC_2165 DSC_2166 DSC_2167 DSC_2172 DSC_2173

 

Sâmbătă, 9 mai 2015, la Concursul National „Copiii Europei, elevii școlii noastre au obținut premiul I. Felicitări pentru implicare și pentru rezultatul obținut!

CONCURSUL „COPIII EUROPEI”

copiii europei

Vineri, 8 mai 2015, elevii Școlii Gimnaziale „Jean Bart” au trăit momente de emoție și istorie. Am marcat Ziua Europei. Elevii au aflat în clasă despre UE, au colorat stegulețe în culorile specifice fiecărei țări din UE, au desfășurat concursuri pe această temă, au făcut popasuri virtuale în capitale europene.

Surpriza a venit de la clasa pregătitoare, unde o româncuță plină de entuziasm și-a făcut  o robă cu însemnele UE. Drept răsplată, Daria a fost onorată să țină steagul UE. Steagul României a fost ținut de trei pui de bucovineni, care, alături de ceilalți elevi ai școlii și de părinți ai acestora au trăit românește.

Despre importanța zilei de 9 Mai a vorbit, în cadrul unui careu,  domnul director, prof. Bilius Vasile. Am „răsfoit” file de istorie, ne-am înfiorat de emoție la amintirea unui 9 Mai 1877, „am văzut”victoria unui 9 Mai 1945, am ascultat Odă bucurie pentru un 9 Mai al Europei.

Simțindu-se europeni, românașii au înțeles că numai într-o Europă unită vor putea trăi, învăța, construi. Deja, visurile de a studia mai departe în capitale europene se înfiripează, iar deviza de „unitate în diversitate” îi responsabilizează la a păstra tradițiile românești și a le face cunoscute Europei și lumii întregi.

La mulți ani, EUROPA!

 

EUROPA 1 EUROPA 4 EUROPA DSC_2123 DSC_2124 DSC_2125  DSC_2127 DSC_2130 DSC_2138 DSC_2139 DSC_2141 DSC_2142 DSC_2143 DSC_2144 DSC_2145 DSC_2146 DSC_2147 DSC_2148 DSC_2151 DSC_2117 DSC_2118 DSC_2119 DSC_2121 DSC_2140 DSC_2150 DSC_2136